28 Eylül 2013 Cumartesi

Agatha Christie // Doğu Ekspresinde Cinayet



           Agatha Christie okumalarının sonuna yaklaşırken artık yazmanın vakti geldiğinin farkına varmış bulunmaktayım. Bundan dolayı okuduğum ilk Agatha romanıyla yani Doğu Ekspresinde Cinayet ile başlıyorum.
           Doğu Ekspresinde Cinayet'in iki tane önemi var benim için. Birincisi uzun yıllar sonra okuduğum ilk Agatha romanı bu. İkincisi ise bu kitapla birlikte Hercule Poirot ile tanıştım. Sıralamayı göz önünde bulundurmamış olmam dolayısla "Ve Perde İndi"'yi okuduğum için Hercule ile kısa bir sürede vedalaşmış oldum ve bu beni hiç beklemediğim bir şekilde üzdü.
           Asıl konumuza dönersek...Kitabın sonunu en başından doğru tahmin edebildim. Yanlış anlamayın, bunun nedeni kitabın basit bir sonla bitmiş olması değil, daha önce bu kitabı okumuş olmam. Yine yanlış anlamayın, bu kitabı daha önce okumadım, daha doğrusu okuduğumu hatırlamıyorum. Ama sayfalar ilerledikçe kitabı daha önce okuduğum hissi peşimi bırakmadı. Büyük bir ihtimal yıllar önce okuduğum ama okuduğumu unuttuğum kitaplardan biri Doğu Ekspresinde Cinayet...
           Trendeki herkesin Samuel Ratchett ile bir geçmişinin olması açıkcası bana "yok artık" dedirtti. Tabi cinayetin büyük bir özenle planlanmış ve her şeyin iyi sahnelenmiş bir oyun olduğunu öğrenince bu rahatsızlığım da geçti.
           Açıkcası daha fazla bir şey yazamayacağım bu kitap hakkında. Çünkü anladım ki: Agatha Christie okumak ne kadar kolay ve zevkliyse onu ve kitaplarını anlatmakta bir o kadar zor.
          Son olarak bu kitabı elime aldığımda bitirmeden önce bir kez bile elimden bırakmadığımı belirtmek isterim.


                                                                     Tekrar görüşmek üzere... Mutlu okumalar :)

4 yorum:

  1. Güzel bir tavsiye yazısı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten garip ama mantıklı bir açıklaması var cinayetin. Doğu Ekspresinde Cinayet, Poirot'nun İstanbul'a geldiği kitap olması dolayısıyla da ayrıcalıklı diye düşünüyorum.

    Yazı için teşekkürler. Diğer kitaplar için yorumlarını da bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ederim. Kitapların hepsini bitirdim. Ama ilk kez bir yazar hakkında yorum yapmakta zorlanıyorum. En kısa sürede diğerleri hakkında da yazımı yayınlayacağım :)

    YanıtlaSil

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...