15 Eylül 2013 Pazar

AGATHA CHRISTIE OKUMALARI (15 - 30 Eylül 2013)


      Agatha Christie denince insanın aklına ilk ne gelir? Benim aklıma gelen şu: Henüz 11-12 yaşlarında küçük bir kız, babasının kütüphanesini hayran hayran seyretmek bu küçük kıza yetmemiş, sıra teyzesinin kütüphanesine gelmişti. Kütüphanenin hemen önündeki koltuğa oturmuş, kitapları seyre dalmış ve bir yandanda teyzesine kitaplarından ödünç alıp alamayacağını soruyor (o sıralar bu küçük kız henüz kendi kütüphanesini oluşturmaya başlamamıştı.). Teyzesinin evet yanıtı üzerine hemen kitapları daha dikkatle incelemeye, seçim yapmaya çalışıyor. İlk gözüne çarpan baya bir eskimiş, kapağı ilgisi çektiği için eve gitmeyi beklemeden açıp okumaya başladığı ve her cümlede daha bir merakla kitaba sarılmasını sağlayan bir eser. Ve bunu sağlayan, küçük kızı kendisine bu kadar bağlayan kitaba gelince: Agatha Christie - Koltuktaki Ölü. Zaman geçtikçe bu kız kitap kurdu olmuş, kendi kütüphanesini oluşturmaya başlamıştı. Ama nedendir bilinmez bir daha hiçbir Agatha Christie romanını okumamıştır. 
       Bahsettiğimiz kız şimdi artık 22 yaşına gelmiş bendeniz kütüphanesini oldukça genişletmiş ve Biblio sayesinde kitaplığındaki Agatha Christie eksikliğini farketmiş bulunmaktadır. Bu nedenledir ki zaten bir süredir takip ettiği Biblio'nun başlatmış olduğu bu okuma günlerine katılmaya karar vermiştir.
       Gerçeklere dönersek... 15 - 30 Eylül tarihleri arasındaki Agatha Christie okumalarına dahil olmamı sağlayacak olan kitaplar:

                          Doğu Ekspresinde Cinayet
                          Fare Kapanı
                          On Küçük Zenci
                          Cesetler Merdiveni


       Umarım mükemmel bir on beş gün geçiririz. Ve umarım en kısa sürede bu durum tekrarlanır. Teşekkürler Biblio :)


        Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim: Bugün Agatha Christie'nin doğum günü. Bu büyük yazar iyi ki doğmuş, yoksa bize onlarca değerli kitap bırakamazdı. Doğum günün kutlu olsun Agatha :)

  

                                                                                             Herkese mutlu okumalar :)


Not: Evet itiraf ediyorum :) 15 Eylül'ü bekleyemedim. Ve dayanamayarak bir gün önce oturup Doğu Ekspresinde Cinayet'i okudum ve bayıldım :) Bununla ilgili yazımı en kısa sürede yayınlayacağım.


5 yorum:

  1. Tebrıkler arkadasım guzel bır yazı olmus

    YanıtlaSil
  2. Doyurucu ve içten olmuş. Roman okumak istediğimde bu yazara bakacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler her ikinize de :)

    YanıtlaSil
  4. Okuma sakinlerimizden biri çok hızlı çıktı, bravo :) Gece Kütüphanesi'nde gezinirken Agatha Christie'yi yeniden okuma arzusu duymana ve en sevdiğim Christie romanı olan Koltuktaki Ölü'nün okuduğun ilk Christie polisiyesi olmasına çok memnun oldum. Tekrar hoşgeldin diyorum ve keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) Daha bir gün geçmesine rağmen ben çok keyif alıyorum ve kendimi Agatha'nın dünyasına hapsettim resmen :) Sana da keyifli okumalar :)

      Sil

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...