9 Kasım 2013 Cumartesi

BİR KİTAP FUARI DAHA BÖYLE GEÇTİ

   




  Ve gerçekten üzgünüm. Neden bu kadar çabuk bitiyor? Gerçi hafta sonu boyunca devam edecek ama bu senelik benim için bitti. Bence fuar daha uzun sürebilir. Talep çok fazla gerçekten. Bu kadar kısa süre bir yerine daha mesela  bir ay boyunca devam etse ne güzel olurdu. Ziyaretçiler için hayırlı olurdu doğrusu. Dün fuarda çoluk çocuk kaynıyordu. Hayır, kitaplarla ilgilileri de yok, ortalıkta koşuşturup kayboluyorlar. Devamlı içlerinden birileri kayboluyor, koşuşturma başlıyor. İlk 15 dakikada baş ağrım beni ele geçirdi. 1 saatten fazla dayanmak mümkün değil zaten. O yüzden bende çabuk çabuk dolaştım yayınevlerinin standlarını. İyi ki listem hazırdı! Gerçi listemde değişiklik yapmadım değil fuardeyken. Listenin baya baya bir dışında çıktım. Ama yine de işe yaradı.
    En başa dönersek... Fuara gitmek için resmen şehirler arası yolculuk yaptım. Hayır zaten her gün Kocaeli'ye gidip geliyorum, bari fuar için okuldan kaçtığım gün bu kadar yol çekmeseydim. Anadolu yakasında oturuyorum ve Tüyap'ın İstanbul ile alakası yok. Resmen şehir dışına çıktık. Bir metrobüsten inip diğerine koştururken yorulmadım değil. Ama durakta birçok insanın yanıma gelip Kitap Fuarını sormaları hoşuma gitmedi değil açıkçası. Benim dışımda da birilerinin kitaplarla bu kadar ilgili olduklarını görmek müthişti.
   En sonunda fuara vardığımda ve kapıdan içeri girdiğimde şaşırmadım hatta deli olmadım değil. O ne kalabalık! Bütün okullar fuarı ziyaret etmek için Cuma gününü bulmuşlardı resmen. Ben de bir an önce koşuşturmaya başlayayım dedim kendi kendime. Başta da söylediğim gibi üstünde değişiklikler yapmış olsam da listem hazırdı ve bu listenin değişmezleri vardı. Bu değişmezlerden birkaçını almak için öncelikle Martı Yayınevinin standına koştum. Şunu da belirtmeliyim: Uğramak istediğim çoğu yayınevinin standı 2. salondaydı. Bu yüzden işim kolaylaştı. Martı'nın standından hem kendim için hem de annem için almam gereken kitaplar vardı.


   
     Sevimli Küçük Yalancılar serisinin daha önceki kitaplarını okumuştum zaten. Devam etmemek olmazdı. Ben de hemen koşturup Tehlikeli , Kalpsiz ve ara kitap olan Sevimli Küçük Sırlar'ı aldım.



Değişim annem için aldığım iki kitaptan ilki. Ben henüz ilk kitabını okumadım ama annem okudu ve beğendi. Devam etme kararı aldığı için de bu kitabı aldık. Bir gün ben de okuyabilirim (sıra gelirse) umarım.


Martı standından sonra tabi ki DEX'e koşturdum. LUX serisinin 1. kitabı olan Obsidiyen'i okumuştum ve devamını deli gibi merak ediyordum. Hemen gidip Oniks, Opal ve Köken'den birer tane kaptım.


Kontes ise annem için aldığım 2. kitaptı. Ve sadece 4 TL! İlk gördüğümde gözlerime inanamadım tabi. Ama DEX standında 4 TL'ye alabileceğiniz daha birçok kitap var.


DEX'ten sonra sıra DeliDolu'ya geldi. Ally Condie'nin üç kitap oluşan serisinin ilk kitabı olan Eşleşme'yi okumuştum zaten. İkinci kitabın çıkacağından haberim bile yoktu. Daha birkaç beklemiyordum açıkçacı. Tabi geçen hafta fuarda satışına başlanıldığını öğrendim ve birkaç günlük beklemeden sonra Yol kitabına kavuştum.


Yıllardır fotoğraf çekerim. Her ne kadar amatör olarak bu işle uğraşsam da ileride fotoğraf çekmek ile ilgili ciddi düşünüyorum. :) Durum bu iken ben de NTV standına gittim ve "Fotoğrafı Düşünmek" kitabını aldım.



Sonrasında yine bir koşuşturmaca ve küçük çapta bir savaş başladı. Penguen standı o kadar kalabalıktı ki ne var ne yok görene kadar baya uğraştım. Sonuç olarak aldıklarım şunlar:




                                                 Evettt.... T-shirt de aldım. :)



Penguen'e uğrayıp Uykusuz'a uğramamak olmazdı değil mi?!




Ve son vuruş! 


Bunlar da hediyelerim. :)


Ve sonuç!



Çok daha fazlasını almak isterdim açıkçası ama öğrencilik hali işte, bütçem bu kadardı. :)

İşte bir Kitap Fuarı daha böyle geçti. Harika bir gün geçirdim. Önümüzdeki seneyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu sefer yanımda tekerlekli bavulla falan gideceğim. Kitapları almak güzeldi de eve kadar onca kitabı taşımak beni biraz zorlamadı değil. Her şeye rağmen değerdi. :) Peki içinizde kitap fuarına gidenler var mı?





6 yorum:

  1. Ah ah keşke bende gidebilseydim fuara :( En çok DEX'te gözüm kaldı.Bursa Kitap Fuar'ında da umarım güzel indirimler yaparlar :( Çok güzel kitaplar almışsın bu arada ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      DEX'te 4 TL ve 9 TL'ye birçok kitap var. Eminim Bursa'da da indirimler devam eder. Sayılı gün çabuk geçer, üzülme :)

      Sil
  2. İstediğin kitapları almana çok sevindim. Evvelden, ben çok gençken fuar Taksim Tepebaşında yapılırdı. Gitmesi çok kolaydı. Keşke taşınmasaymış, neyse :) Ben kitap fuarına son yıllarda gitmiş biri değilim. Kitapların fiyatlarında indirim oluyor mu, daha çok yeni çıkanlar mı oluyor, bir de bulamadığımız bazı kitapları bulma imkanı var mıdır. Ben de çok şey istiyorum, herhalde sonuncusu olmuyordur. Ama oraya gidince güzel kitaplar görüp almamak olmaz zaten :) Kalabalık olması yorucu ama olsun. Kitaba ilgi olması güzel. Fotoğrafçılık benim de çok ilgimi çekiyor. Aynı kitabı ben de alabilirim. Değişim nasıl bir kitap acaba? Fuara yarın gidemem belki ama en azından kitapçıdan alırım. Yarın ayaklanıp gidebilirim de belli olmaz. T-şört çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Taksim'de kalsaymış. Ben o döneme yetişemedim maalesef ama iyi olurdu. :) Bulamadığın birçok kitabı fuarda bulabilirsin. Sahaflar da var. Özellikle yeni basılan kitapların birçoğu ilk defa fuarda satışa sunuldu. İndirimlere gelince: Genel olarak %20 indirim vardı. Bazı yayınevleri %25 indirim vardı. Bazılarında ise, mesela DEX'te 4 TL'ye kitaplar vardı. Martı'da büyük indirimler vardı.
      Fotoğrafçılık ile ilgili olan kitabı almanı tavsiye ederim. Bu alanla ilgili başka kitaplar da var ben de.
      Değişim hakkında hiç fikrim yok. İlk kitabını annem okumuştu (Adı Cadı). Ben henüz okumadım ama o beğenmişti.
      Teşekkürler, t-shirtü ben de çok sevdim :)

      Sil
    2. Özellkle çeşit bolluğu ve indirimler dolayısıyla gitmeye karar verdim. Bir liste bu akşam hazırlarsam, yarın da vitaminlerimi yutup kalabalığa dalarım. Fotoğrafçılıkla ilgili diğer güzel kitapların ismini vaktin olunca senden alayım. Benim bir listem vardı zaten onlardan seçerim. Çok teşekkürler, motive edici bir yazı olmuş

      Sil
    3. Bence de gitmelisin, kaçırma :)
      Tabi ki isimlerini veririm. Zaten yarın NTV standına uğrarsan bu konuyla ilgili birçok kitap bulabilirsin. Yarın git, güzel güzel kitaplar al sen de :) Haberini bekliyorum :)

      Sil

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...