25 Kasım 2013 Pazartesi

Lux Serisi: Oniks - Opal - Köken / Jennifer L. Armentrout


Evet şuan tamda bu durumdayım. Bir Elena kadar iyi biri oluyorum (Yoksa bu durum değişti mi?) bir Katerina gibi kötülük kraliçesi kesiliyorum. Nedenim ise masumane. Lux serisi (şimdilik) bitti ve 5. kitabın ne zaman çıkacağı konusunda herhangi bir fikrim yok! Bu durumda haklı değilsem neyim?! Buradan Jennifer L. Armentrout'a sesleniyorum: Böyle heyecanlı bir yerde kitap bitirilir mi?!


Aslında bu yazıyı günler öncesinde yazacaktım. Kitap fuarı öncesi Obsidiyen'i okumuştum zaten. Serinin diğer kitaplarını ise fuardan aldım. Araya başka kitaplar girdiği için seri bir süre beklemede kaldı. Ta ki birkaç gün önceye kadar. Sonrası malum öncelikle Oniks'i bir çırpıda bitirdim. Hakkında bir şeyler yazmalıydım öyle değil mi? Ama yazamadım çünkü bir an önce Opal'i bitirmem gerekiyordu. Sonra da Köken'i... Sonuç olarak kısmet bugüneymiş. Ama tahmin edersiniz ki üç kitap arasındaki çizgiler artık belli belirsiz. Doğal olarak hepsini ayrı ayrı değerlendirmem olanaksız. 
Lux serisinin konusunu hepinizin bildiğini varsayıyorum. Yoksa öyle yapmasam mı?



Oniks'in arka kapağında şunlar yazıyor:


Opal'de şöyle: 


Köken ise şöyle:

Yorumuma gelirsek: Şuan ağlayabilirim. Tamam çok duygusal değiller ama bitti ve bu beni gerçekten üzüyor. Ben böyleyim işte. Bir seriye başlayınca ona bağlanıyorum, karakterleri öyle benimsiyorum ki onları ezer hale geliyorum. Benim seri okumam yasaklanmalı bence.
Daemon ve Katy arasındaki şey çok farklı. Bu tarzdaki diğer kitaplarda yer alan gerçeküstü çiftlerden çok daha gerçekçiler. Tamam bu ikisi de insan değil, yani en azından Daemon insan değil, Katy'nin durumlar ise biraz karışık ama çoook gerçekçiler. 
Neler oldu öyle yahu? Özellikle Köken'i ağzım açık, gözlerim pörtlek pörtlek okudum. Bir heyecanlı bir heyecanlı. Tamam ilk kitaptan itibaren okurken soluğum sürekli kesiliyordu ama SD, Daedalus falan karışınca işin içine heyecan an be an arttı. Kat'e neler yaptılar öyle. Daemon kediciğine bunların yapılmasına müsaade eder mi sanıyorlar cidden. 

Ehh biraz da spoiler:
Tam Dawson kurtuldu bunun üzerine Beth'ine kavuştu, artık mutlu mesut yaşarlar dedim; Kat'i ele geçirdiler. Hem de kıza ne işkenceler uyguladılar. Tamam böyle olmasını biraz Kat istedi. Vursana karşındakine bir tane. Elin elma armut mu topluyor? Bu ne vicdan! 
Archer'dan başından beri şüpheleniyorum. Yani iyi anlamda. Bizimkilere yardım edeceği belliydi zaten. Ama Köken olduğundan hiç şüphelenmemiştim doğrusu. Yani annem evin içinde gezinip sürekli olarak spoiler verene kadar. Evet annem benden önce okudu seriyi. Bundan sonra hiçbir kitabı benden önce okuyamaz!!!


Kitapla ilgili olan fragmanı da izledim. Hani Pepe Toth ve Sztella Tziotziosz'un oynadığı. Yeri gelmişken Jennifer'a yakıştıramadım. Deamon ve Kat'e yakıştıra yakıştıra bu tipleri mi yakıştırdın?! Ben beğenmedim açıkçası. Pepe Toth yine ehh, idare eder dedirtiyor ama o kız ne ya?! Bir de gerçek hayatta beraberlermiş. Ufak bir araştırma yaptım, eğer doğruysa kız çocuğa yaşıyla baya bir fark atmış.


Benim kafamdaki Daemon ve Kat çok farklıydı açıkçası. Ta ki bunları görene kadar. Tamam kitabın kapağında da bu çift var ama sadece kitap kapağı deyip geçiyorsun. Gerçek olduklarını bile düşünmemiştim ama işte karşımızdalar. Hayal gücümü yok ettin Jennifer!

En iyisi yazıyı burada noktalamak. Yoksa çok farklı bir boyuta sürüklenecek olaylar. Yukarıda yorum yaptım mı ki ben gerçekten? Pek emin değilim ama olsun. Daha çok içimi döktüm sanırım. Kafamda daha ne deli sorular var ama...

Şimdilik bu kadar. Yakın zamanda görüşeceğiz tekrar. Evettt Jennifer'ın diğer bir kitabı Saplantı ile geliyorum. Hemen sonrasında sırada Melez Sözleşmeleri var. 


Peki siz hala LUX serisini okumadınız mı?



11 yorum:

  1. Kitap okurken karakterlere bağlanmak nasıldır iyi bilirim :) Bu çiftin ilişkisinin gerçekçi yazılmış olması çok iyi. Çünkü öbür türlü bana keyif vermiyor. Kat'e ne işkenceler yaptılar merak ettim valla.Heyecanlı yerde bitmesini boşver, ne güzel hevesle beklersin :) Kitapla ilgili bir fragman yapılacaksa oyuncuları iyi seçmeleri gerek. Filmini çekmeyi mi düşünüyorlar. Fantastik bir seri olarak 5 üzerinden kaç verirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragman çok yapmacık duruyordu açıkçası. Tiplerini geçtim o duyguyu izleyenlere aktaramamışlar... Zor bir soru açıkçası ama vampir, kurt adam gibi hali hazırda bir popüleriteye sahip şeyleri kullanmaktansa yeni bir ırk yaratmış bu yüzden sanırım 5/5 :D

      Sil
  2. Bir de bir şey ekliyecektim. Bu romanlarda hep ateşli ilişkiler, birbirinden çok hoşlanan çiftler oluyor. Bir yandan güzel, bir yandansa gerçek hayattan farklı. Acaba bu bizi etkiliyor mu hayatta. Gerçi ben zaten hayalperest olduğum için roman olmasa da aynı olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda katılıyorum ve konuda farklı bir ilerleyiş sergilediğini söyleyemeyeceğim ama her şeye rağmen daha gerçekçi.

      Sil
  3. ben ilk kitabı daha dün aldım. Açıkcası tam bir Patch hastasıyım ve serinin bittiminde çok üzülmüştüm. okudum her seride onun gibi bir karater bekliyodum. Geceevine başladım ama karakterlerin hiçbiri bana onu hatırlatmadı. 3-5 gün öncede bi blogda yapılan bir yarışma olduğunu ve daemonın patchi geçip birinci olduğunu okudum. ne kadar doğrudur bilmiyorum ama patchi nasıl geçebilir diye merak ettim:) Dünde kitapçıda onu görünce alıp okumaya karar verdim ve akşama kitap bitti. gerçekten patch gibi aşık olunası bir karakter ve çok sevdim. uzun zamandır bunu arıyodum. şuan çok mantıksız gelebilir ama bunları acnak yaşayanlar anlıyor. uzun lafın kısası haftaya seri biter:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biteceginden eminim :) Ben de aynı durumları yaşadım açıkçası. Her seferinde aynı şeyleri yaşıyoruz aslında. Bir karaktere bağlanıyoruz ya da bir kitaba ve bir daha asla hiçbir karakterin ya da kitabın onun yerini alamayacağını düşünüyoruz ama her seferinde dqha sevilesi ya da en azından eskinin yerini doldurabilecek karakterlerle başbaşa kalıyoruz. Size iki adet seri önermek isterim. Kendilerine bağlama konusunda çok ustalar açıkçası. Hem serinin kendisine hem de içerisinde yer alan birçok karaktere aşırı bağlanıyorsunuz. Zaten biri diğerinin yan serisi. Cassandra Clare'in Cehennem Makinaları ve Ölümcül Oyuncaklar serileri. Okursanız pişman olmazsınız. Asıl seriye dönecek olursak: çok iyi bir hafta geçireceğiniz garantisi zaten mevcut. Ben de sizlere keyifli bir hafta dilerim.

      Sil
    2. açıkcası ölümcül oyuncaklarada bayılıyorum. jace i baya sevmiştim ve 6. kitabın türkiyede yayınlanmasını iple çekiyorum. Diğer seriye henüz başlayamadım ama son kitabı okuduktan sonra ona da bakmayı düşünüyorum. kitaplara para yetiştirmek gerçekten zor:) opali biraz önce bitirdim ve sonu canımı sıktı. sonlarının bu kadar heyecanlı olması canımı sıkıyor. diğerini şu sıra alabilir miyim bilmiyorum elimdeki tüm parayı kitapları almaya harcadım:) Daemonın her defasında blakein ismini yanlış söylemesine bayılıyorum ve o çocuktan yine bir şey çıkıcağını tahmin etmiştim. benim gibi roman düşkünü insanlarla iletişime geçebilmek çok güzel. fısıltıyı odunuz mu bilmiyorum ama şiddetle tavsiye edebilirim Patch beni tuhaf bir şekilde mutlu ediyor. ve defalarca seriyi baştan okuyorum. O benim ilk göz ağrım gibi bi şey::))

      Sil
    3. şeey bide ben fısıltıyı okurken kafamda Patchi İan olarak hayal etmiştim. ancak eğer bir filmi çıkacaksa drew dyon oynayacakmış falan filan. onu hiç beğenmemiştim.Ölümcül oyuncaklar çıkmadan öncede Jacein Alex Pettyferın oynaması gerektiğini düşünüyordum ancak filmi izledikten sonra kemikler şehrinin şimdiye kadarki en güzel uyarlamalardan biri olduğnu düşünmüştüm özellikle alacakaranlıkla kıyaslanınca. ancak eğer bu seride bir film olacaksa kesinlikle kapaktaki ikilinin oynamaması gerektiğini düşünüyorum çünkü bence daemon için fazla kazulet. Ona da ian somerhalderı uygun gördüm açıkcası:) ancak yaş tutmuyor. yine çok konuştum o yüzden uzun lafın kısası bence o adam bir daemon değil:D (adımıda yazmayı unutmuşumxd:)

      Sil
    4. 6. Kitabı ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Cehennem Makinaları serisini bitirdikten sonra daha bir heyecanla bekler oldum. Kitaplara ben de para yetistiremiyorum maalesef. Blake konusunda ben de bir şeyler sezmistim. Hush Hush serisini okudum ta ki son kitabına kadar. Son kitabı bir türlü alamadım maalesef. Sinemaya ya da TV ye uyarlanan kitaplara gelince: aklımda canlanan ile gerçekteki hiç uymuyor maalesef.
      Kitap aşıkları ile konuşmak bana da çok iyi geliyor. İstediğiniz her zaman konuşabiliriz.

      Sil
  4. Köken kitabını nereden indirebilirim acaba çook merak ediyorum ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R , idefix gibi resmi sitelerden belli bir ücret karşılığı indirebilirsin. Ücretsiz olarak nerden temin edebilirsin bir fikrim yok açıkçası. E-kitap okumayı tercih etmiyorum.

      Sil

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...