28 Ekim 2013 Pazartesi

***İZLEDİKLERİM***

 
        Uykusuz gecelerin yorgun sabahları sizin için ne ifade ediyor? Finallere çalışmak, ödev yetiştirmek ya da çalışan biriyseniz proje hazırlamak vs? Bunlardan hiçbiri değil mi? Benim için iki tane anlamı var. Ya bir kitabın heyecanına kapılmış sözcüklerin derinliklerinde yüzmüşümdür ya da yoğunluktan bir türlü izlemeye vakit ayıramadığım dizilerimin bölümleri birikmiş ve onları izlemişimdir. İşte bugün kitap okumak dışında yaptığım şeylerden biri hakkında yazmak istedim. Hali hazırda takip ettiğim diziler... 
       Pek fazla televizyon izlemem. Hatta hiç izlemediğimi söyleyebilirim. Çünkü televizyon bir şeye bağımlı yaşamaktır. Size sunulan birkaç programdan, diziden, yarışmadan, filmden birini seçer ve onu izlemek zorunda bırakılırsınız.  Bu yüzden ben ilgimi çeken bir film, dizi olduğunda onu internet üzerinden takip etmeyi seviyorum. Peki bu diziler neymiş?


The Carrie Diares

Sex and the City dizisinin/filminin Carrie'sinin gençliği karşımızda. 30lu 40lı yaşlarını biliyoruz peki sizce 80'lerin Carrie Bradshaw'ı nasıldı? Henüz Manhattan'a gerçek anlamda adım atmamış, hayallerini süsleyen yaşama daha kavuşamamış bir Carrie. Büyüleyici şehir New York'a nasıl giriş yaptığını, arkadaşlıklarını, ilk aşkını, hayal kırıklıklarını yani kısacası onun gençliği hakkındaki her şeyi bu dizi sayesinde öğrenebilirsiniz.
Peki diğer gençlik dizilerinden farkı ne? Öncelikle 80'leri yaşamamış olanlar için o büyülü yıllara geçmişe yolculuk şansı tanıyor. Şahsen ben 80'leri yaşayamamış biri olarak bu fırsatı kaçırmak istemedim. Ayrıca Carrie ile ortak bir noktamız da var. Henüz ben o fırsatı yakalayamamış olsamda (hele hele onun gibi genç bir yaşta artık yakalama şansım olmada) dergide çalışmak benim de hayalim. Gerçi benim seçimim Interview gibi bir moda dergisi olmasada Carrie'nin gerçeği benim hayalim...


Pretty Little Liars

5 kız... Bir arkadaş grubu... Aria, Hanna, Spencer, Emily ve tabi ki  öldürülen arkadaşları Alison! Peki bu 4 kızımız 5.leri olan Alison kaybolduktan (cesedi 1 yıl sonra bulunuyor) 1 yıl sonra kim olduğunu bilmedikleri birinden "-A" imzasıyla mesajlar almaya başlarlarsa! İşin daha ilginç yanı -A kızların hakkındaki, birbirlerinin bile bilmedikleri, her şeyi bilmekte. Yoksa bu -A çok yakınlarında olmasın. Hatta tahmin ettiğinizden daha yakın!
Diziyle aynı adlı kitap serisinden uyarlanarak diziye çekilen Sevimli Küçük Yalancılar'ı gerçekten çok seveceksiniz. Deneyin, pişman olmazsınız.

Glee

Ve karşımızda harika bir müzikal komedi... Glee... Bu Altın Küre sahibi dizimizin konusu kısaca şöyle: Will Schuester McKinley Lisesi Glee Kulübünü yeniden kurmaya karar verir. Tabi önünde birçok zorluk vardır. Popüleriteye son derece önem veren öğrenciler "ezikler" diye nitelendirdikleri kulübe dahil olmak istemezler. Kulüp öğrenci bulmakta zorlanırken bir de okulun amigo koçu Sue Slyvester'ın kulübü kapattırmak için elinden geleni yapar. Peki Glee Kulüp sizce hiç vazgeçer mi?

NOT: Dizideki Finn Hudson karakterine hayat veren Cory Monteith maalesef 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü 31 yaşında Fairmont Pacific Rim Otelinde ölü olarak bulunmuştur. Dizi yeni sezonuyla devam etmektedir.

Awkward

Dizinin kahramanı 15 yaşındaki Jenna Hamilton yaşıtları arasında görünmez olduğunu düşünmektedir. Bir de bunun üzerine okulların açılmasına kısa bir süre kala banyoda geçirdiği ufak bir kaza sonucu hastaneyi boylamıştır kızımız. Tabi kimse kaza olduğuna inanmamakta kendi ailesi bile intihar etmeye çalıştığına inanmaktadırlar. Tüm bunların üzerine aşkta da şansız olan Jenna kendi yerini bulmaya çalışır.
Açıkçası harika diye nitelendirebileceğim bir dizi olmamasına karşın ilk bölümü izlediğinizde sizi kendisine bağlıyor ve sabırsızlıkla diğer bölümü beklemenize neden oluyor.




Doctor Who

Bu diziyi anlatmaya gerek olduğunu düşünemiyorum bile. Öncelikle böyle düşünmemin nedeni gelmiş geçmiş en sevdiğim dizi olması ve tabi ki 50 yıllık bir serüvene sahip olduğunu da unutmamak lazım. Kahramanımız DOCTOR ( Doctor devamlı aynı kişi değil. Devamlı değişmektedir. Şuana kadar toplamda 11 Doctor oldu ve gelecek sezonda dahil olacak 12. Doctor'un kim olduğu açıklandı.)( Doktor değil Doctor olarak yazmamın sebebi Doctor'un karakterin ismi/lakabı olması. Buradaki Doctor ünvan değildir.) zaman yolculuğu yapan bir uzaylı. Daha doğrusu o bir "Zaman Lordu". Yıllardır yardımcısıyla (kolay kolay yalnız kalmaz ve tabi ki yardımcılar da değişiyor) zamanda ve mekanda yolculuk yapmaktadır. Kült olarak nitelendirilebilecek bu dizi aslında 1963'de başlamış daha sonrasında bitmiş ancak 2005'de yenilenen versiyonuyla tekrar yayın hayatına başlamıştır. Başta da dediğim gibi anlatılabilecek bir dizi değil izlenecek bir dizi. Bence daha fazla beklemeyin ve izlemeye başlayın. Doctor'u, Rose'u, Amy'yi, Rory'yi, Dalekleri, Cybermanleri çok seveceksiniz.


Sherlock

Sherlock Holmes'u bilmeyen yoktur. Kitaplarıyla, filmleriyle hafızalara kazınan bu karakter şimdi dizisiyle karşımızda. Bildiğim kadarıyla daha öncede diziye uyarlanan bu karakter benim için 2009'da başlayan yeni versiyonuyla doruk noktasına ulaştı diyebilirim. Tabi bunda bu versiyondaki Sherlock'a hayat veren Benedict Cumberbatch'ı çok sevmemin de etkisi var. Sherlock Holmes bilmeyen birinin olmadığını düşünerek bu versiyon için yalnızca şu eklemeyi yapmayı uygun görüyorum: Bu dizide Sherlock modern teknolojiden yararlanan biri.


Şimdilik bu kadar! Hakkında bilgi vermek istediğim birkaç dizi daha var ama onlarda yarın artık. Yani henüz bitmedi, beklemede kalın. :)

4 yorum:

  1. Glee'nin müzikleri, biraz geç keşfetmiş olsam da benim çok hoşuma gitti. Bilmediğim pek çok eski şarkı da var. Yorumlar canlılık getirmiş. Sherlock'u henüz izlemedim ama izleyenler hep beğeniyor. 80'li yılların ruhunu hissetmenin bir yolu da o zamanın ünlü bir iki dizi ve filmini izlemek olabilir. Tabii size uyuyorsa. Tavsiye olarak, Dirty dancing ve Girls just wanna have fun filmleri olabilir. Ben izleyeli çok oluyor ama sıkıcı gelmez diye zannediyorum. Özellikle ilki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glee'nin müzikleri gerçekten iyi. Kaliteli müzikler dinliyoruz sayelerinde. Ve belki normalde sevmediğimiz bir şarkıyı onların yorumuyla seviyoruz.
      Sherlock... Film kalitesinde bir dizi. Zaten bölüm sürelerinden dolayı film tadında. Tek sorun 1 sezonun sadece 3 bölüm olması ve bu 3 bölüm için izleyenleri çok uzun süre bekletmeleri.
      Film tavsiyeleri için teşekkürler :) Not aldım

      Sil

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...